Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Wij zijn Marina Lankester en Marion Alferink van Kunst en Wiskunde, Interactieve Boekenjuffen en altijd vol ideeën. Allebei hebben we ons eigen lesmateriaal ontwikkeld en hebben we meegewerkt aan methodes bij uitgevers. Door deelname aan de PLG Nieuwe lesvormen met nieuwe ICT in 2014 leerden we elkaar kennen. Een PLG is een Professionele Leergemeenschap die als doel heeft om de motivatie en leerprestaties van leerlingen te verbeteren door naar het onderwijssysteem te kijken en dit te verbeteren. Met deze groep hebben we o.a. de website doedactiek.nl opgezet en we zijn er nog steeds aan dit team verbonden. Docenten en leerlingen op weg helpen doen we graag.

Wij maakten beide voor onze leerlingen interactieve boeken voor op de iPad. Door onze klik met wiskunde en kunst die in onze ogen gemeenschappelijke factoren hebben, besloten wij samen te werken om onze ideeën vorm te geven en zijn wij samen verder gegaan als de Interactieve Boekenjuffen. In eerste instantie hebben wij iBooks als lesmateriaal geschreven, maar de boeken zijn interessant voor iedereen die meer wil weten over de gemeenschappelijke factoren of geïnteresseerd is in wiskunde en kunst.

Door onze ervaring als docent weten we waar en wat de valkuilen zijn en gaan daarom op zoek naar (interactieve) oplossingen en daarnaast wilden we de stof uitdagender maken. Wij hebben ondertussen al drie iBooks gemaakt, twee over Perspectief en één boek over Componeren die in de Apple Store te koop zijn. Omdat er ook belangstelling is naast het onderwijs voor onze boeken en dat op alle devices te gebruiken is, hebben we besloten dit ook via het web aan te bieden. Wij vonden het geweldig leuk om dit te ontwikkelen en  hopen dat jij net zo van onze boeken geniet als wij. 

Naast onze boeken hebben we ook ideeën om de website aan te vullen met interactief aansprekend materiaal. Dat kunnen bijvoorbeeld quizzen/escaperoom -achtige kennis ’testen/weetjes’ te zijn voor kunst en wiskunde. Deze kunnen dan in de klas worden ingezet, maar ook privé gebruikt worden. Deze ideeën zullen we later uitwerken en in de toekomst ook op deze site delen.

Wie zijn wij?
Kunst en Wiskunde | Marina Lankester

Marina Lankester

Ik ben docente Beeldende Vorming. Vanaf dat ik voor de klas sta maakte ik al lesmateriaal naast de noodzaak maar ook als hobby.  Ik ben mede auteur geweest bij ThiemeMeulenhoff. Toen de iPad 2 uitkwam werd mijn lesmateriaal helemaal anders. Vanaf dat moment maakte ik iBooks met vooral interactief lesmateriaal. Eerst voor school, maar later als uitgever van iDigitiek. Het is heerlijk om los te kunnen gaan naast de gebruikelijke lesstof en om samen met Marion nieuwe onderwerpen en (interactieve) manieren uit te werken. 

Marion Alferink

Ik ben docente Wiskunde. Ik vind het een uitdaging om leerlingen met nieuwe interactieve lesmaterialen te laten werken en dit te combineren met de traditionele manier van werken. Daarom heb ik een interactieve digitale methode ontwikkeld voor klas 1 en 2 HV/V. Door je te verdiepen in de leerlingen ga op je de stoel van de leerling zitten steeds en vraag je je steeds weer af wat de leerling nodig heeft om de stof te begrijpen. Daarom ben ik interactieve animaties gaan maken.

Ik ben docent wiskunde en coördinator ICT en onderwijs. Daarnaast ben ontwikkelaar geweest bij Kunskapsskolan en op dit moment ben ik auteur bij Noordhoff.

Wie zijn wij?
Kunst en Wiskunde | Marion Alferink

Kunst en wiskunde ontdekken

De titel geeft precies weer waar we voor staan. Voor ons is het een uitdaging om naast ons werk binnen een redelijke termijn jullie te kunnen bedienen van supermooi, uitdagend en functioneel materiaal. Wij doen ons best en gaan voor een goed product. Daarnaast staan wij open voor ideeën en aanvullingen van jullie. Dus als je iets wilt delen of wordt je een beetje ongeduldig neem dan contact met ons op. 

Inhoud